Papa, ik zou zo graag willen…

“Papa, ik zou zo graag willen dat ik nog wat langer bij je kon blijven,” zei het zeven-jarige meisje met een snik. Zijn hart brak. Want oh wat zou hij haar graag voor altijd dichtbij hem hebben. Hij slikte zijn tranen weg en keek haar aan. Een zachte hmm ontsnapte uit zijn keel en er verscheen een vluchtige glimlach op zijn gezicht.

Hij trok haar bij hem op schoot en vroeg haar waarom ze dat zou willen. Ze vertelde dat ze het zo fijn vindt omdat ze met hem altijd lekker gek kon doen en ze samen grapjes maakten. En dat het bij mama altijd zo serieus is.

Hij dacht terug aan de jaren dat hij zo had moeten vechten om zijn meiden bij hem te kunnen hebben. Het was een nare strijd geweest, zonder winnaar. Iets wat hij nooit meer wilde, niet voor zijn kinderen, niet voor hem.

Hij kuste zijn meisje op haar voorhoofd en zei haar dat hij dat ook wel heel graag zou willen maar dat hij ook heel benieuwd was naar de dingen die ze bij mama thuis zo fijn vond. Haar ogen draaide naar boven om goed na te kunnen denken en ja hoor, daar kwam de spraakwaterval in haar boven. Want bij mama had ze een trampoline waar ze zo fijn op kon springen in de tuin. En ze woonde heel dichtbij school. En haar vriendinnetjes van school woonden vlakbij. En bij mama had ze een klein baby-broertje.

Haar gezichtje klaarde steeds meer op. Ze wipte al babbelend van zijn schoot en begon haar tas in te pakken. “Oh papa, mag Bunny mee naar mama? Dan kan hij bij mij logeren en komt hij de volgende keer weer met mij mee,” vroeg ze terwijl ze hem met Bambi-ogen aankeek. Hij keek vertederd naar zijn meisje, lachte en stemde er knikkend mee in.

Op de terugweg – nadat hij haar thuis had gebracht – besefte hij zich maar weer eens dat hij zo blij was dat zijn ex-partner en hij uiteindelijk besloten hadden om samen naar een mediator te gaan. Ze waren al gescheiden, alles was al rond. Maar over de omgangsregeling was telkens weer ruzie. Tijdens het eerste gesprek bij de mediator realiseerden ze ineens wat de invloed van hun gedrag op de kinderen was en wat hun wérkelijke belang is.

Ben jij al gescheiden en merk je dat de afspraken over de kinderen steeds weer voor strijd zorgen? Jullie kunnen vaak al met een gesprek met een mediator helderheid krijgen over wat er speelt en praten over wat nodig is om te voorkomen dat er steeds strijd ontstaat. Van Eersel Mediation biedt ook nazorg. Want het enige in het leven dat nooit verandert, is dat altijd alles verandert. Wacht dus niet langer en maak nu een afspraak.

You may also like