Mediation

wat is dat nou eigenlijk?

Mediation gaat niet over ‘water bij de wijn’. En ook niet over ‘de gulden middenweg’.

Mediation gaat over ‘het vergroten van de koek’, over win-win.

Wat is mediation?

Mediation is kijken naar het ‘grote geheel’. Mediation is samen zoeken naar wat nodig is om een win-win situatie te bereiken, waarbij de mediator het proces begeleidt. Ouders zijn daardoor beter in staat om na de scheiding samen te werken. En zo samen vorm te geven aan het ouderschap. Mediation is een proces dat zowel het belang van de kinderen, als het belang van beide ouders dient. Het door mediation vermijden van een langdurig juridisch gevecht bespaart ouders niet alleen heel veel geld, het vermindert ook de emotionele belasting die kinderen ervaren als hun ouders telkens toevlucht moeten nemen tot een proces van tegenspraak om elk geschil op te lossen. Kwesties die via de rechtbank worden op gelost en gewoonlijk duizenden euro’s kosten en maanden – zo niet jaren – voortslepen, worden aan de mediationtafel in twee tot vijf sessies voor een fractie van die kosten opgelost, zowel financieel als emotioneel.

Stap voor stap

van A tot Z

Kennismaking

Kennismaking

Intake

Intake

Mediation

Mediation

Afronding

Afronding

 

lees verder

Mediation

Mediation

Met mediation kan je in veel minder tijd en met veel minder kosten veel meer bereiken. Ook - en juist - voor de lange termijn.

Conflictcoaching

Conflictcoaching

Soms, als er iets in jouw of jouw ex' leven verandert, verloopt de communicatie over de kinderen even niet meer zo soepel. Vaak lukt het dan om in slechts een gesprek de communicatie weer vlot te trekken.

Inspireren

Inspireren

Wil jij je als (aanstaande) gescheiden ouder laten inspireren over goed ouderschap na scheiding? Kom dan luisteren naar mijn verhaal.

WhatsApp WhatsApp mij