Astrid van Eersel helpt ouders om hun relatie met respect voor elkaar af te hechten, zodat zij ook na de scheiding partners in ouderschap kunnen blijven. Ouders delen één ding: de liefde voor hun kinderen. Zij doet niets liever dan ze, vanuit dat vertrekpunt, helpen.

“Ook door mijn eigen scheiding en die van mensen in mijn omgeving weet ik dat het belang van kinderen niet altijd op de eerste plek komt. Ouders kunnen keuzes maken, maar kinderen kunnen dat tijdens een scheiding niet. Ik vind niet dat je voor de kinderen bij elkaar moet blijven. Maar als je dan gaat scheiden, regel het dan goed voor ze.”

Haar kracht is als eerste ‘ontzorgen’. Het hele scheidingsproces, geef die papieren maar aan Astrid. Zij houdt de regie op het proces. Ze neemt ouders bij de hand en leidt ze stap voor stap door het proces zodat tussen de letters A en Z geen letter onbesproken blijft. Zo hebben ouders de tijd en ruime om naar hun emotionele proces te kijken.

“Ik hou in de gaten waar iets wringt en dan gaan we naar een diepere laag.” Dat is het tweede stuk wat haar werk kenmerkt: ruimte voor het emotionele proces.

Astrid werkt met ouders, maar de kinderen zijn haar belangrijkste drijfveer. En hoe belangrijk dat is, blijkt wel uit het feit dat zij ook ouders coacht die al jaren geleden gescheiden zijn en worden geconfronteerd met bijvoorbeeld een omgangsregeling die in de praktijk niet goed loopt. Daarom werkt Astrid met haar cliënten ook vooruit, het derde wat zij anders doet dan anderen. Ouders maken met haar een toekomstgericht levensdocument, dus geen ouderschapsplan maar een ouderschapsregeling. Dat betekent dat zij samen nadenken over allerlei ‘what if’ scenario’s. Stel dat er bijvoorbeeld een nieuwe partner in beeld komt, of dat een kind ernstig ziek wordt. Dit soort zaken worden tijdens het scheidingsproces al besproken, en dat helpt om gedoe in de toekomst te voorkomen. Op die manier is er preventieve mediation in het scheidingsproces verweven.

Als laatste biedt Astrid – service van de zaak – een paar maanden na de scheiding een nazorggesprek om te kijken hoe alle afspraken uitpakken en of er misschien nog aanpassingen worden gemaakt.

Wil je weten wat Astrid voor jullie kan betekenen? Klik op onderstaande knop om een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek te maken.

 

Neem nu contact op

Verhalen

verhalen van mijn cliënten en mij

scheiding

Je hebt maar één kans om het meteen goed te doen

Een scheiding is het probleem én de verantwoordelijkheid van volwassenen, en zo zou het altijd moeten zijn. Helaas zie ik […]

Read More
Jongen bij zonsondergang

Komen hechtingsproblemen vaker voor bij kinderen van gescheiden ouders?

Wist je dat kinderen met gescheiden ouders een grotere kans hebben om een onveilige hechtingsstijl te ontwikkelen? Het laatste wat […]

Read More
Rouw en scheiding

Rouw en scheiding. Wat je moet weten over de verschillende fases

Rouw is universeel. Iedereen wordt op een bepaald moment in het leven geconfronteerd met groot verdriet en dus rouw. Bijvoorbeeld […]

Read More
scheiding

6 tips voor co-ouderschap die werken

Een scheiding kan voor alle betrokken partijen erg pittig zijn, vooral voor kinderen. Gescheiden ouders moeten – vanwege co-ouderschap – […]

Read More