Dubbel feest voor Gaaiker

Dit prentenboek is bedoeld voor alle kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Het verhaal gaat over Gaaiker, een papegaai die op een dag te horen krijgt dat zijn vader en moeder apart gaan wonen. Het vertelt een eerlijke boodschap over scheiden en daarnaast laat het zien dat kinderen hierin niet alleen staan.

Het prentenboek is voor kinderen geschreven en bevat prachtige illustraties. Het verhaal kan ouders ondersteuning bieden om over scheiding te praten.
Proffessionals die met kinderen werken, zoals leerkrachten, kindertherapeuten en kindercoaches, en te maken krijgen met deze problematiek, kunnen het boek inzetten als hulpmiddel.

Klik hier om het boek te bestellen.

Boek: aan alle gescheiden ouders

Aan alle gescheiden ouders

Elk jaar krijgen 86.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. Marsha Pinedo, oprichter van Villa Pinedo – dé online community voor kinderen met gescheiden ouders – neemt je in dit boek bij de hand. In Aan alle gescheiden ouders laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: ‘Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden.’

Klik hier om het boek te bestellen.

Sloompje Slak, het gebroken huis

‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ is een boek om samen met je kind ter hand te nemen, daar waar het op dat moment nodig is. Het is geen voorleesverhaal, dat je in 1x uitleest, het is een boek dat je op verschillende momenten weer tevoorschijn haalt.

Sloompje Slak, het gebroken huis, is een kinderboek met een therapeutische knipoog.
Het geeft het kind op speelse wijze herkenning met zijn eigen proces rondom de scheiding.
Het kind leert dat emoties, zoals verdriet, boosheid en angst, erbij horen. Dat emoties je moe kunnen maken, je er soms zelfs buikpijn van kunt krijgen, dat erover praten oplucht en knuffelen dan erg rustgevend en fijn kan zijn. Dat het lastig kan zijn dat er dingen veranderen, dat het dan extra belangrijk is om een plek te hebben waar je je fijn voelt. Dat afscheid nemen moeilijk kan zijn. Dat je aan nieuwe dingen soms even moet wennen. Dat dromen en fantaseren fijn is.

Klik hier om het boek te bestellen.

Het afzonderlijk verkrijgbare werkboek is een waardevolle aanvulling op het boek. Het geeft concrete tools en opdrachten om het kind te ondersteunen. Klik hier om het werkboek te bestellen.

Of klik hier om het boek en werkboek tegelijk met een interessante korting te bestellen.

Blijven staan ondanks de storm

Concrete tools bieden de ouders de kans om zelf aan de slag te gaan, wanneer bv overleg in/na een vechstscheiding niet meer mogelijk is. Ook voor hulpverleners!

Nog een boek voor gescheiden ouders? Worden gescheiden ouders niet genoeg rond de oren geslagen met boeken die hen vertellen dat ze samen ouders moeten blijven, ‘in het belang’ van hun kinderen? Dit boek vertelt een ander verhaal. De auteurs richten zich tot ouders waarbij de spanningen tot lang na de scheiding blijven en het conflict zo escaleert dat de kinderen in de knel zitten. Het gaat om ouders die vaak al een hele weg hebben afgelegd binnen de hulpverlening, al dan niet in combinatie met allerlei juridische procedures. Ouders die zich niet begrepen en machteloos voelen. De auteurs leggen in een heldere taal uit waarom het in sommige situaties niet meer lukt om ‘samen’ ouder te blijven en te overleggen over de kinderen. Naast een theoretisch kader, bieden zij vooral concrete handvatten aan ouders om zelf aan de slag te gaan, los van de andere ouder. Elementen uit verschillende therapievormen worden gebruikt en vertaald in een aantal concrete tools. Dit maakt het boek eveneens bruikbaar voor hulpverleners die binnen hun werkcontext met ouders in deze situaties geconfronteerd worden.

Klik hier om het boek te bestellen.