Foto van Astrid van EerselMijn naam is Astrid van Eersel, ik ben scheidingsadviseur en (familie-) mediator en help ouders die scheiden met de dingen zodanig goed regelen dat hun kinderen er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Dat betekent dat ik dichtbij mensen kom, veel van ze zie in een heel kwetsbare, ingewikkelde periode. Ze delen één ding: de liefde voor hun kinderen. Ik doe niets liever dan ze, vanuit dat vertrekpunt, helpen.

Ook door mijn eigen scheiding en die van mensen in mijn omgeving, weet ik dat het belang van kinderen niet altijd op de eerste plek komt. Als je gaat scheiden, staat namelijk je hele leven op z’n kop!

Er moet van alles beslist en geregeld worden. Wie gaat waar wonen? Hoe krijgen we het financieel goed afgerond? Wat betekent het voor mijn netto besteedbaar inkomen? Hoe zorgen wij er samen als ouders voor dat onze kinderen zo ongeschonden mogelijk uit deze scheidingsperiode komen? Wat komt er allemaal op ons af?

Het is natuurlijk helemaal niet zo gek dat deze en nog veel meer andere vragen door je hoofd heen spelen. De meeste mensen hebben het tenslotte nog nooit eerder gedaan. En hoe fijn is het dan als er iemand is die je helpt en ontzorgt. Die zegt: “Kom maar hier met die paperassen, dat regel ik wel.” En die je soms ook liefdevol zal confronteren, als je even het zicht op de echte belangen van de kinderen kwijt bent.

Mijn kracht is ontzorgen. Het hele scheidingsproces, financieel, juridisch. In alles staan de kinderen centraal. Ik houd de regie op proces. Ik neem ouders bij de hand en leid hen stap voor stap door het proces zodat tussen de letters A en Z geen letter onbesproken blijft. Voor alle beslissingen die genomen moeten worden belicht ik de gevolgen van de verschillende opties zodat ouders weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Kortom, er worden toekomstbestendige afspraken gemaakt. Zo hebben ouders de tijd en ruimte om naar hun emotionele proces te kijken.

Ik hou in de gaten waar iets wringt en zorg dat je in de rollercoaster van het scheidingsproces het overzicht weet te houden op wat beslist en geregeld moet worden. Vanuit eigen ervaring weet ik waar je doorheen gaat. Dat is het tweede dat mijn werk kenmerkt: ruimte voor het emotionele proces.

Ik werk met ouders, maar de kinderen zijn mijn belangrijkste drijfveer. En hoe belangrijk dat is, blijkt wel uit het feit dat ik ook mensen coach die al jaren gescheiden zijn en worden geconfronteerd met een puber die pas veel later tegen de gevolgen van de scheiding aanloopt. Daarom werk ik met mijn cliënten ook vooruit, het derde dat ik anders doe dan anderen. Ouders maken met mij een levensdocument, dus geen ouderschapsplan maar een ouderschapsregeling. Dat betekent dat we samen nadenken over ‘what if’ scenario’s. Stel dat er een nieuwe partner in beeld komt, of dat een kind ernstig ziek wordt. Dit soort zaken worden tijdens het scheidingsproces al besproken, en dat helpt.

Als ervaren Register Scheidingsadviseur, (Familie-) Mediator en Conflictcoach help ik ouders om hun relatie met respect voor elkaar af te hechten zodat zij ook na de scheiding als partners in ouderschap verder kunnen.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jullie kan betekenen?

Neem nu contact op

Contact

anoniem

Astrid hielp ons om naar de echte belangen van de kinderen te kijken. We zijn er trots op dat we daardoor toch samen ouders voor onze kinderen kunnen zijn.

anoniem

Astrid heeft mijn ex-partner en mij op zorgvuldige wijze geholpen om de vastgelopen onderhandelingen tijdens de scheiding weer vlot te trekken.

Rob

Ik kan Astrid van harte aanbevelen bij mensen die voor de opgave staan hun scheiding op een constructieve en respectvolle manier vorm te geven.

M. en V.

Astrid is een fijne mediator, luistert naar beide partijen, zonder partij te trekken. Dat is erg fijn. Het kind staat ondanks alles centraal.

Arnold K.

Ik ben Astrid enorm dankbaar dat zij alle onrust bij mij over waar mijn bijdrage aan de kinderkosten op is gebaseerd heeft weggenomen!

Greg M.

Astrid heeft niet alleen geholpen om de communicatie te verbeteren, maar tegelijkertijd ook geholpen om eigen patronen in te zien en je doen beseffen dat het uiteindelijk draait om je kinderen.

ADR full certified Mediator

ADR full certified Family Mediator / Divorce Mediator

ADR full certified Conflictcoach

ADR full certified Negotiator

ICR internationaal Coach

Lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging