Mijn naam is Astrid van Eersel, ik ben scheidingsspecialist en help ouders die scheiden met de dingen zodanig goed regelen dat hun kinderen er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Dat betekent dat ik dichtbij mensen kom, veel van ze zie in een hele kwetsbare, ingewikkelde periode. Ze delen één ding: de liefde voor hun kinderen. Ik doe niets liever dan ze, vanuit dat vertrekpunt, helpen.

Ook door mijn eigen scheiding en die van mensen in mijn omgeving, weet ik dat het belang van kinderen niet altijd op de eerste plek komt. Ouders kunnen keuzes maken, maar kinderen kunnen dat tijdens een scheiding niet. Ik vind niet dat je voor de kinderen bij elkaar moet blijven. Maar als je dan gaat scheiden, regel het dan wel goed voor ze.

Mijn kracht is al eerste ontzorgen. Het hele scheidingsproces, geef alle papieren maar hier. Ik houd de regie op proces. Ik neem ouders bij de hand en leid hun stap voor stap door het proces zodat tussen de letters A en Z geen letter onbesproken blijft. Zo hebben ouders de tijd en ruimte om naar hun emotionele proces te kijken.

Ik hou in de gaten waar iets wringt en dan gaan we naar een diepere laag. Dat is het tweede dat mijn werk kenmerkt: ruimte voor het emotionele proces.

Ik werk met ouders, maar de kinderen zijn mijn belangrijkste drijfveer. En hoe belangrijk dat is, blijkt wel uit het feit dat ik ook mensen coach die al jaren gescheiden zijn en worden geconfronteerd met een puber die pas veel later tegen de gevolgen van de scheiding aanloopt. Daarom werk ik met mijn cliënten ook vooruit, het derde dat ik anders doe dan anderen. Ouders maken met mij een levensdocument, dus geen ouderschapsplan maar een ouderschapsregeling. Dat betekent dat we samen nadenken over ‘what if’ scenario’s. Stel dat er een nieuwe partner in beeld komt, of dat een kind ernstig ziek wordt. Dit soort zaken worden tijdens het scheidingsproces al besproken, en dat helpt.

Als laatste bied ik – service van de zaak – na een paar maanden een nazorggesprek om te kijken hoe alle afspraken uitpakken en of er misschien nog aanpassingen moeten worden gemaakt.

 

anoniem

Astrid hielp ons om naar de echte belangen van de kinderen te kijken. We zijn er trots op dat we daardoor toch samen ouders voor onze kinderen kunnen zijn.

anoniem

Astrid heeft mijn ex-partner en mij op zorgvuldige wijze geholpen om de vastgelopen onderhandelingen tijdens de scheiding weer vlot te trekken.

Rob

Ik kan Astrid van harte aanbevelen bij mensen die voor de opgave staan hun scheiding op een constructieve en respectvolle manier vorm te geven.

M. en V.

Astrid is een fijne mediator, luistert naar beide partijen, zonder partij te trekken. Dat is erg fijn. Het kind staat ondanks alles centraal.

Lid van NMv

ADR gecertificeerd Mediator

ADR gecertificeerd Conflictcoach

ICR internationaal Coach

Aangesloten bij Hello Mediator