Ik weet heus wel dat je het over papa hebt hoor!

Ik werd er stil van. Die woorden, uit de mond van mijn 4-jarige dochter, raakten mij diep. Natuurlijk had ze door dat ik het over haar papa had. Hoe had ik nou ooit kunnen bedenken dat dat niet zo zou zijn.

Als ik in die tijd met mijn beste vriendin over mijn ex praatte, noemden we hem ‘Frits’. Wat – je snapt het al – niet zijn echte naam was. We praatten in het bijzijn van de kinderen niet eens negatief over hem, maar meer dingen in de zin van: “Heb je nog iets van Frits gehoord?” En toch voelde ik mij betrapt. Dat ene zinnetje uit de mond van mijn kleine meisje maakte mij bewust. Bewust van wat hetgeen ik deed met de kinderen deed.

Ik besloot om vanaf dat moment alleen nog maar naar de kinderen te luisteren als zij het over papa hadden. En het nooit meer in hun bijzijn over mijn ex te hebben, ook niet onder een pseudoniem.

Wil je eens praten over wat belangrijk is voor je kinderen? Van Eersel Mediation biedt ook coaching voor gescheiden ouders. Twijfel niet en neem nu nog contact met ons op!

En voor je kinderen is er Villa Pinedo: dé plek voor kinderen van gescheiden ouders!

Mijn naam is Astrid van Eersel. Ik help ouders om hun relatie met respect voor elkaar af te hechten zodat zij ook na de scheiding partners in ouderschap kunnen blijven.

You may also like