Betaal ik niet teveel kinderalimentatie?

Astrid heeft mij enorm geholpen!

Zeven jaar geleden ben ik gescheiden. Met heel veel pijn in mijn hart. De pijn zat hem toe met name in het feit dat ik zo intens gelukkig wat met onze zevenjarige dochter!

Ondanks dat het feit dat de liefde die er ooit tussen mijn ex-vrouw en mij was nogal bekoeld was, had ik nooit verwacht dat zij daadwerkelijk een streep onder de relatie zou zetten. Hoe goed mijns inziens mijn bedoelingen destijds ook waren. Vanwege de liefde voor onze dochter had ik nooit verwacht dat het einde van de relatie definitief zou zijn.

In een roes heb ik de scheiding doorgemaakt en ging ermee akkoord om samen naar één advocaat te gaan. Ik had het gevoel dat mijn ex-vrouw vooraf meer contact met de advocaat heeft gehad dan ik. Omdat ik alles voor onze lieve dochter over heb, ben ik akkoord gegaan met afspraken waar ik achteraf veel bedenkingen en vragen over had.

Een van die afspraken was het bedrag aan de kinderalimentatie, een maandelijks terugkerende confrontatie. Zeven jaar lang heb ik het bedrag dat ik maandelijks overmaakte niet begrepen en vertrouwd. Puur omdat ik de hele procedure bij de advocaat nooit heb vertrouwd. Dit kwam ook omdat ik er zelf om moest vragen om de alimentatieberekening toe te voegen. Een berekening die voor een leek onleesbaar is en ook nooit duidelijk is toegelicht.

Zoals eerder gezegd leefde ik zeven jaar met het knagende gevoel dat ik geen idee had of het bedrag dat ik maandelijks overmaakte wel juist was en waar het op gebaseerd was. En uiteraard betaalde ik het, voor mijn dochter.

Toen ik via via met Astrid in contact kwam en meer over haar werk te weten kwam, heb ik haar gevraagd om mij te adviseren.

Astrid heeft mij door middel van meerdere berekeningen enorm gerustgesteld en alle onrust weggenomen. Ze heeft mij laten zien dat het bedrag dat ik aan alimentatie betaal klopt.

Daarnaast heeft zij het convenant en ouderschapsplan gelezen en mij bevestigd dat alles uiteindelijk goed geregeld is!

Achteraf gezien had zíj ons destijds in veel opzichten veel beter kunnen helpen waardoor ook het financiële plaatje er zowel voor mijn ex-vrouw als voor mij gunstiger uit had gezien. Helaas is dat nu te laat.

Ik ben Astrid enorm dankbaar dat zij alle onrust bij mij heeft weggenomen! Daarbij wil ik een ieder die in de nare situatie van een scheiding beland adviseren om niet zomaar naar de advocaat ‘om de hoek’ te gaan, maar aan te kloppen bij een scheidingsmediator met een warm hart zoals Astrid van Eersel! Mediators zoals Astrid besparen je onnodig verdriet én geld.

Ik wens een ieder alle sterkte toe in de trieste tijd van een scheiding.

Arnold K.

You may also like