Stap 1

Aanmelden

Je vraagt het Basispakket aan als jij en je aanstaande ex-partner geen geschilpunten hebben, geen of uitwonende volwassen kinderen hebben en geen eigen woning bezitten. Je kunt het pakket hier of via de button onderaan deze pagina aanvragen.

Als op een later moment blijkt dat een ander pakket beter past, kun je altijd nog upgraden naar een Plus- of een Totaalpakket.

De aanvraag is vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Na je aanvraag ontvang je een uitnodiging voor een gratis (online) kennismakingsgesprek van 30 minuten.

Stap 2

Kennismaken

Tijdens het gratis (online) kennismakingsgesprek vertellen jullie in het kort wat over jullie situatie en legt Astrid uit wat haar werkwijze is. Verder vertelt zij wat zij voor jullie kan betekenen en bespreken we of het Basispakket ook echt het beste bij jullie en jullie situatie past.

Aan het einde van het gesprek beslissen jullie of jullie je door Astrid willen laten begeleiden tijdens de scheiding. Als dat zo is ontvangen jullie een mediationovereenkomst ter ondertekening en de facturen voor het gekozen pakket.

Nadat de getekende overeenkomst retour is ontvangen en de facturen betaald zijn, kan het mediationtraject van start gaan.

Stap 3

Mediation

Aan het begin van het mediationtraject ontvangen jullie een zogenaamde stukkenlijst. Hierop staan alle documenten die door jullie aangeleverd moeten worden.

Op basis van deze inventarisatie maken jullie tijdens 1 tot 2 (online) mediationgesprekken afspraken over hoe jullie die zaken willen regelen.

Het resultaat van de afspraken wordt door Astrid vastgelegd in een convenant dat bij akkoord door jullie beide wordt ondertekend.

Stap 4

Rechtbank

Het getekende convenant wordt met alle bijlagen door Astrid naar de advocaat gestuurd. De advocaat neemt contact met jullie op voor het plannen van een online gesprek. Na het gesprek stuurt de advocaat het gezamenlijk verzoekschrift met het convenant naar de rechtbank.

Nadat de scheiding door de rechter is uitgesproken wordt de echtscheidingsbeschikking naar de advocaat gestuurd.

Stap 5

Gemeente

Om ervoor te zorgen dat de scheiding op korte termijn na de afgifte van de beschikking in de registers van de burgerlijke stand ingeschreven kan worden, ontvangen jullie een zogenaamde akte van berusting van de advocaat. Door deze akte te ondertekenen geven jullie aan dat je niet tegen de uitspraak in hoger beroep wil gaan.

De getekende akte wordt samen met de beschikking naar de gemeente waar jullie getrouwd zijn gestuurd en ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Op dat moment zijn jullie officieel gescheiden.

Basispakket

Klik nu op onderstaande button om het Basispakket aan te vragen.

Praktische zaken

Basispakket

  • beide bereid zijn om met Astrid in gesprek te gaan
  • 1 tot 2 (online) mediationgesprekken
  • wekelijks een helder overzicht van de ureninzet
  • maximaal 4 contacturen en 4 uur achtergrondwerkzaamheden
  • bij overschrijding van het maximaal aantal uur wordt het standaard uurtarief in rekening gebracht
  • genoemde prijs is per persoon en inclusief 21% BTW
  • bijkomende kosten: € 130 (exclusief BTW) advocaatkosten, € 309 (inclusief BTW) griffierechten en leges voor de huwelijksakte (per gemeente verschillend)