Stap voor stap

van a tot z

Kennismaking

Kennismaking

Intake

Intake

Mediation

Mediation

Afronding

Afronding

Kennismaking

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek van een half uur vertellen jullie mij in het kort iets over jullie situatie. Verder vertel ik over hoe mediation werkt en iets over mijzelf.

De kennismaking is voornamelijk bedoeld zodat jullie beide kunnen ervaren of ik voor jullie de juiste mediator ben. Het is belangrijk dat jullie daar beide een goed gevoel bij hebben.

 

Neem nu contact op

 

Intake

Het eerste gesprek zal gaan over de regels en procedures die van belang zijn voor het slagen van de mediation en over mijn rol als mediator. Verder zullen de belangrijkste punten uit de mediationovereenkomst worden besproken en aansluitend wordt de overeenkomst getekend. Vervolgens zal er een eerste verkenning zijn over waar jullie nu staan.

Maak nu een afspraak

 

Mediation

In deze fase ga ik jullie helpen om op alle punten die jullie naar voren brengen overeenstemming te bereiken. Hiervoor zijn meestal tussen de een en drie gesprekken nodig.

Het is niet mijn taak om jullie te vertellen wat je moet doen. Het is mijn taak om jullie te helpen om samen te ontdekken wat jullie kunnen doen om een win-win situatie te bereiken.

 

Lees meer

 

Afronding

In de afrondingsfase zetten jullie de puntjes op de i en worden afspraken in een concept-convenant en -ouderschapsplan opgenomen. Na akkoord worden de documenten ondertekend. Op basis van het convenant en het ouderschapsplan wordt een verzoekschrift tot scheiding opgesteld en via een advocaat bij de rechtbank ingediend. Nadat de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank is ontvangen, wordt de scheiding ingeschreven in het register van de burgerlijke stand van de gemeente waar jullie zijn getrouwd. De datum van inschrijving is de officiële datum van scheiding.